Софийска градска прокуратура предаде на съд мъж за умишлено убийство

29 Юни 2021 г.

         На 28.06.2021година Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3 и т. 6а, вр. чл. 115 от НК.

         Обвиняемият Л. С., на 49 години и пострадалата 49-годишната С. С. били съпрузи и имали 3 деца., живеели в гр. София, ж.к. „Обеля“ заедно с две от децата си.

         Около 25.01.2020г. обвиняемият разбрал, че съпругата му има извънбрачна връзка. Същият започнал ежедневно да я упреква, като веднъж залепил устата и с тиксо, за да не го лъже повече.

         В началото на месец февруари Л. С. заявил на С. С., че трябва да напусне семейното жилище и тя се преместила в къща на родителите си в кв. „Модерно предградие“.

         На 24.02.2020г. около 22,45ч. обвиняемият излязъл от дома си и тръгнал към кв. „Модерно предградие“. Около 00,00ч. започнал да рита входната врата на къщата, в която живеела пострадалата и да я заплашва, че ще я убие. Изплашена, тя се обадила на сина си, който незабавно тръгнал към къщата и на приятел, който уведомил 09 РУ-СДВР.

         Междувременно обвиняемият проникнал в къщата, чупейки прозорец. Около 00,10ч. на 25.02.2020г. същият започнал да нанася удари с ръка и с метална дръжка в областта на главата, тялото и крайниците на съпругата си. Веднага след това взел нож и започнал да нанася удари в областта на гръдния кош, като и нанесъл шест прободно-порезни наранявания, вследствие на което след няколко минути настъпила смъртта на С. С.

         Веднага след това с друг нож обвиняемият си нанесъл две прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош.

         Около 00,20ч. пристигнали полицейски служители при 09 РУ-СДВР на местопроизшествието  и обезвредили Л.С. На адреса пристигнали и два екипа на Спешна помощ, които указали медицински грижи на ранения и установили смъртта на пострадалата.

         В подкрепа на обвинението са приложени ДНК експертиза, биологична експертиза, Съдебномедицинска експертиза на труп, комплексна съдебнопсихиатрична и съдебнопсихологична експертиза.

         Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание.