Софийска градска прокуратура внесе в съда искания за налагане на мерки за неотклонение по досъдебни производства, водени за държане и разпространение на наркотици в столицата

11 Юни 2021 г.

         Софийска градска прокуратура внесе в съда искания за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лица, привлечени към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

         24-годишният П.М. е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че около 16:45 ч. на 09.06.2021 г., на улица „Фритьоф Нансен“ в гр. София, държал и разпространил високорискови наркотични вещества. Извършеното от него престъпно деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал.1, пр. 4 и 5 от НК.

         По другото досъдебно производство е било установено, че обвиняемият Ц.В. (на 30 години) на 10.06.2021 г., в ж.к. „Люлин“, без надлежно разрешително държал с цел разпространение 51 пликчета с наркотично вещество. Пред блок 620 той продал едно от тях. От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан.

         Предстои съдът да разгледа внесените от прокуратурата искания спрямо П.М. и Ц.В.