Наложена ефективна присъда на подсъдим за разпространение на различни видове наркотични вещества

18 Януари 2021 г.

         С одобрено от съда споразумение е приключило наказателното производство срещу В.Д., привлечен в качеството на обвиняем от Софийска градска прокуратура за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал.2 т. 4 във вр. с чл. 29 ал. 1 б. „а„  и  б. „б“ от НК.

         Подсъдимият , на 29 годишна възраст , се е признал за виновен за това, че на 18.08.2020 в село Чепинци, обл. София, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества – коноп, амфетамини и метамфетамини  на обща стойност  петнадесет  хиляди  и деветнадесет лева. Деянието е било  извършено  в условията  на  опасен  рецидив , след  като В.Д. е изтърпял две  отделни присъди преди това -  от  две  години условно с четири години  изпитателен срок  и  от  три години ефективно  при строг режим на изтърпяване,  като и двете присъди  са за държане на наркотични  вещества с цел разпространение.

         С определение Софийски градски съд е наложил  наказание от три години и шест месеца „лишаване от свобода“ ефективно при първоначален строг  режим , както и глоба в размер на  осемнадесет  хиляди  лева , което има последиците на влязла в сила присъда.