5 Юни 2020 г.

По искане на Софийска градска прокуратура съдът е определил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо втория обвиняем по делото за държане на голямо количество кокаин в ж.к. „Студентски град“

Сподели

             Днес, 05.06.2020 г., състав на Софийски градски съд е уважил искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.П., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК.

            Наказателното производство по случая е започнало след като на 24.05.2020 г., в лек автомобил м. „Мерцедес“, паркиран в ж.к. „Студентски град“ в столицата, било открито голямо количество кокаин – около 40 килограма. Тогава бил задържан и привлечен към наказателна отговорност водачът на въпросната кола – Н.П.

            В резултат на активни действия по разследване по образуваното досъдебно производство, водено под ръководството на Софийска градска прокуратура, е била установена съпричастността на лицето М.Н. към деянието. Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“. Престъпното деяние по чл. 354а, ал. 2 от НК е било извършено от него в съучастие с Н. П.

            В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура, че са налице изискуемите от закона предпоставки за неговото задържане – съпричастността на обвиняемия М.Н. към извършването на престъпното деяние, което е тежко, с оглед предвиденото в закона наказание за него и наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

            Разследването по досъдебното производство продължава.