По споразумение със Софийска градска прокуратура е наложено ефективно наказание на рецидивист, извършил грабеж на жена в ж.к. „Западен парк“ в столицата

12 Март 2020 г.

      Днес, 12.03.2020 г., състав на Софийски градски съд е одобрил споразумение, сключено между Софийска градска прокуратура и защитата на С.Ц. (на 30 години), обвинен за извършен от него грабеж при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

      Той е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че около 20:30 ч. на 16.03.2019 г., пред жилищен блок в ж.к. „Западен парк“ в гр. София, в съучастие с Й.Н., нападнал В.М. (на 53 години) и отнел чужди вещи. Жената била бутната и ударена по лицето, вследствие на което паднала. Подсъдимият й нанесъл няколко удара с крак в областта на кръста, след което съучастникът му издърпал от нея дамска чанта. В нея имало лични документи, банкова карта, мобилен телефон и парична сума в размер на 70 лева. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 120,85 лева. При падането жената получила средна телесна повреда – счупване на глезен.

      Подсъдимият  Ц. се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и се е споразумял с прокуратурата. С определение на съда му е наложено наказание от три години и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Неговият съучастник – Й.Н., е също с наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок, определено след одобрено от съда споразумение.