Днес, 12 септември 2013г., Софийска градска прокуратура (СГП) е дала указания на Софийска районна прокуратура (СРП) за провеждане на разследване с оглед извършено евентуално престъпление по чл. 294 НК (лично укривателство)

12 Септември 2013 г.

Днес, 12 септември 2013г., Софийска градска прокуратура (СГП) е дала указания на Софийска районна прокуратура (СРП) за провеждане на разследване с оглед извършено евентуално престъпление по чл. 294 НК (лично укривателство). Това е станало след служебно запознаване на СГП с ...

Днес, 12 септември 2013г., Софийска градска прокуратура (СГП) е дала указания на Софийска районна прокуратура (СРП) за провеждане на разследване с оглед извършено евентуално престъпление по чл. 294 НК (лично укривателство). Това е станало след служебно запознаване на СГП с материалите по делото.

При рутинна проверка от патрул на сектор „Пътна полиция” СДВР на Околовръстен път, в района на разклона за село Чепинци , е спрян лек автомобил, управляван от лице обявено за общодържавно издирване.

Пред полицейските служители водачът се е легитимирал с чужди документи за самоличност и е направил опит за бягство.

Лицето е задържано, като спрямо него е започнало досъдебно производство за престъпление по чл. 316 вр. чл. 308 ал.2 НК (документно престъпление).

Задържан е и пътуващият в същия автомобил гражданин, който се е легитимирал със служебна карта на служител на Главна Дирекция „Изпълнение на наказанията” при Министерство на правосъдието.

Материалите по досъдебното производство са изпратени на СРП.