На 13. 08. 2013 г., на територията на гр. София, гр. Благоевград и гр. Велико Търново, е проведена съвместна операция на Софийска градска прокуратура (СГП), Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП)

15 Август 2013 г.

На 13. 08. 2013 г., на територията на гр. София, гр. Благоевград и гр. Велико Търново, е проведена съвместна операция на Софийска градска прокуратура (СГП),  Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) по разкриване на корупционна ...

На 13. 08. 2013 г., на територията на гр. София, гр. Благоевград и гр. Велико Търново, е проведена съвместна операция на Софийска градска прокуратура (СГП),  Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) по разкриване на корупционна дейност и престъпление по служба в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при Министерството на транспорта в рамките на провеждано досъдебно производство.

Проведени са процесуално-следствени действия по документирането на престъпната дейност, иззети са парични суми в левове и евро и са повдигнати обвинения на шест лица, едно от които е ръководител на ведомството – В. Б.

СГП е уведомила министъра на транспорта за повдигнатите обвинения на съответните длъжностни лица за вземане на отношение по Закона за държавния служител.

В момента продължава извършването на активни действия по разследването от екип следователи на Следствения отдел при СГП (СО-СГП) и служители на ДАНС.