Днес, 01 август 2013 г., Софийска градска прокуратура (СГП) е възложила разследването на досъдебно производство касаещо смърт на лишен от свобода на екип от следователи от Отдел следствен при СГП.

1 Август 2013 г.

Днес, 01 август 2013 г., Софийска градска прокуратура (СГП) е възложила разследването на досъдебно производство касаещо смърт на лишен от свобода на екип от следователи от Отдел следствен при СГП (ОС-СГП). Основание за възлагането му на ОС-СГП е чл. 194 ...

Днес, 01 август 2013 г., Софийска градска прокуратура (СГП) е възложила разследването на досъдебно производство касаещо смърт на лишен от свобода на екип от следователи от Отдел следствен при СГП (ОС-СГП). Основание за възлагането му на ОС-СГП е чл. 194, ал. 1, т. 4 НПК (фактическа и правна сложност).

На 25 юли 2013 г., в килия, на Затвора гр. София е констатирана смъртта на лишения от свобода И. Т.

На 29 юли 2013 г. делото е докладвано в СГП по компетентност.

С постановление от същата дата прокурор от СГП приема по компетентност материалите по делото, с оглед събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 НК (убийство).

Предстои изясняване на фактическата обстановка на случилото се, с цел установяване на извършителите и прецизиране на правната квалификация на деянието.

Във връзка с това, към момента са предприети активни действия по разследването на територията на Затвора гр. София от екип от прокурори и следователи.