На 28 февруари 2013 г.., в Софийска градска прокуратура (СГП) се проведе „Ден на отворените врати”.

4 Март 2013 г.

На 28 февруари 2013 г.., в Софийска градска прокуратура (СГП) се проведе „Ден на отворените врати”. Мероприятието се осъществи по предложение на Висшия съдебен съвет (ВСС), с цел повишаване на правната култура и запознаване с работата на органите на съдебната ...

На 28 февруари 2013 г.., в Софийска градска прокуратура (СГП) се проведе „Ден на отворените врати”. Мероприятието се осъществи по предложение на Висшия съдебен съвет (ВСС), с цел повишаване на правната култура и запознаване с работата на органите на съдебната власт.

Бяха поканени студенти - пети курс, от Правния департамент на Нов български университет (НБУ). Целта на срещата беше тя да е максимално полезна и да мотивира и ориентира целевата група в бъдещото й професионално развитие.

Студентите посетиха „Информационен център за работа с граждани”, към прокуратурата, където бяха запознати с неговата работа, получиха информация за възможността да подават жалби и сигнали.

Проведе се среща-дискусия с участието на градския прокурор г-н Николай Кокинов, зам.-градските прокурори г-жа Маргарита Немска и г-н Божидар Джамбазов, и говорителя на СГП г-жа Румяна Арнаудова.

Студентите се запознаха с работата на СГП, нейната специфика и компетентност, беше отговорено на въпроси възникнали в хода на дискусията.