Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство....

18 Юли 2012 г.

Днес, 18.06.2012г.  главният прокурор Борис Велчев получи материали от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова за извършена административна проверка в Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов” ЕАД гр.София за спазване правилата за ...

Днес, 18.06.2012г.  главният прокурор Борис Велчев получи материали от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова за извършена административна проверка в Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов” ЕАД гр.София за спазване правилата за организация на работа.

По компетентност преписката беше изпратена на Софийска градска прокуратура, която образува досъдебно производство срещу:

-неизвестен извършител – длъжностно лице за присвояване  на пари в особено големи размери, собственост на УМБАЛ „Н.И.Пирогов” ЕАД, гр.София,  като случаят е особено тежък – престъпление по чл.203 ал.1 НК.

- и срещу неизвестен извършител – длъжностно лице от УМБАЛ” Н.И.Пирогов” ЕАД за особено тежък случай на безстопанственост, от която е последвала щета в особено големи размери -   престъпление по чл.219 ал.4 вр. ал.1 НК.

Съобразно преценката на СГП за фактическа и правна сложност на досъдебното производство, то ще се разследва от екип, ръководен от прокурор при СГП и включващ в състава си следователи от „Следствен отдел“ при СГП и оперативни работници.