На 31.01.2011 г. Софийска градска прокуратура постанови отказ да се образува...

1 Февруари 2011 г.

На 31.01.2011 г. Софийска градска прокуратура постанови отказ да се образува наказателно производство срещу Ц. Ц., заместник-председател на МС и министър на вътрешните работи за това, че е използвал информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън ...

На 31.01.2011 г. Софийска градска прокуратура постанови отказ да се образува наказателно производство срещу Ц. Ц., заместник-председател на МС и министър на вътрешните работи за това, че е използвал информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за целите на наказателното производство - престъпление по чл. 145а НК.

Оповестената от министър Ц. Ц. информация е била придобита чрез специални разузнавателни средства, експлоатирани съобразно изискванията на закона. Тя е използвана в рамките на водено наказателно производство и изготвените въз основа на нея веществени доказателствени средства са включении в доказателствения материал по делото.

Информацията е била декласифицирана по установения от закона ред. В рамките на своите правомощия и с оглед възникналото обществено напрежение, наблюдаващия прокурор е преценил, че конкретните доказателства по делото трябва да бъдат оповестени, което е направил на пресконференция.

След писмено разрешение от наблюдаващия прокурор информацията е била оповестена и от Ц. Ц. пред Народното събрание на 03.12.2010 г.