1 Февруари 2011 г.

На 31.01.2011 г. Софийска градска прокуратура постанови отказ да се образува...

Сподели

На 31.01.2011 г. Софийска градска прокуратура постанови отказ да се образува наказателно производство срещу Ц. Ц., заместник-председател на МС и министър на вътрешните работи за това, че е използвал информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън ...

На 31.01.2011 г. Софийска градска прокуратура постанови отказ да се образува наказателно производство срещу Ц. Ц., заместник-председател на МС и министър на вътрешните работи за това, че е използвал информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за целите на наказателното производство - престъпление по чл. 145а НК.

Оповестената от министър Ц. Ц. информация е била придобита чрез специални разузнавателни средства, експлоатирани съобразно изискванията на закона. Тя е използвана в рамките на водено наказателно производство и изготвените въз основа на нея веществени доказателствени средства са включении в доказателствения материал по делото.

Информацията е била декласифицирана по установения от закона ред. В рамките на своите правомощия и с оглед възникналото обществено напрежение, наблюдаващия прокурор е преценил, че конкретните доказателства по делото трябва да бъдат оповестени, което е направил на пресконференция.

След писмено разрешение от наблюдаващия прокурор информацията е била оповестена и от Ц. Ц. пред Народното събрание на 03.12.2010 г.