На 7 юли 2010 г., от 11 часа, в Конферентната зала на Съдебната палата,

6 Юли 2010 г.

  На 7 юли 2010 г., от 11 часа, в Конферентната зала на Съдебната палата, бул. Витоша 2, ет. І, ще се подпише Споразумение за сътрудничество между Софийската градска прокуратура и Прокуратура Мюнхен І.

  Споразумението ще бъде подписано от ръководителите на ...

  На 7 юли 2010 г., от 11 часа, в Конферентната зала на Съдебната палата, бул. Витоша 2, ет. І, ще се подпише Споразумение за сътрудничество между Софийската градска прокуратура и Прокуратура Мюнхен І.

  Споразумението ще бъде подписано от ръководителите на прокуратурите – г-н Николай Кокинов – градски прокурор и административен ръководител на Софийската градска прокуратура и г-н Манфред Ньотцел – ръководител на Прокуратура Мюнхен І.

  Споразумението е естествен резултат от традиционно добрите връзки между Прокуратурата на Република България и Баварското държавно министерство на правосъдието и защитата на потребителите и е в рамките на договореностите, постигнати по време на Единадесетата сесия на междуправителствената комисия България–Бавария, проведена през  март 2010 г. в Инголщат, ФРГ.

  Споразумението има за цел да укрепи във взаимна полза контактите и сътрудничеството по всички въпроси на прокурорската дейност, вземайки предвид по-специално предизвикателствата, произтичащи от присъединяването на България към Европейския съюз.

  С оглед повишаване на ефективността на дейността на прокуратурите, Споразумението ще обхваща въпросите свързани с институционалната организация, нуждата от кадрови ресурси и използване на персонала, управлението на човешките ресурси, повишаване на квалификацията, управление на финансовите ресурси, провеждане на всеобхватни досъдебни производства, сътрудничество с полицията и другите национални и международни институции, сътрудничество със съдилищата, използване на информационни технологии, връзки с обществеността, дейност по отношение изпълнението на наказанията.

  След подписването на Споразумението, ръководителите на договарящите се прокуратури, както и ръководителят на делегацията от немска страна, д-р Хелмут Палдер – висш министерски съветник от Баварското държавно министерство на правосъдието и защитата на потребителите, ще отговорят на въпроси на медиите.