По повод на воденото в Софийска градска прокуратура ...

12 Ноември 2009 г.

По повод на воденото в Софийска градска прокуратура досъдебно производство за нарушения, допуснати при осъществяване на лекарствената политика в Министерство на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителната агенция по лекарствата, на 11 ноември 2009 г. беше проведена съвместна акция на ...

По повод на воденото в Софийска градска прокуратура досъдебно производство за нарушения, допуснати при осъществяване на лекарствената политика в Министерство на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителната агенция по лекарствата, на 11 ноември 2009 г. беше проведена съвместна акция на ГД „ПОТП” и отдел „Следствен” при СГП, ръководена от прокурор при ВКП.

Извършено е претърсване и изземване от 11 адреса на бивши служители в МЗ, НЗОК и ИАЛ, някои от които и заемали отговорни постове. Иззети са компютърни конфигурации и документи, касаещи предмета на наказателното производство, свързани с разрешението за употреба, ценообразуването, договарянето и отпускането на лекарствени средства на лица, нуждаещи се от тях, включително и онкоболни.

Предстои анализ на иззетите доказателствени материали в рамките на продължаващото разследване.