Днес, 3 ноември 2009 г. ...

3 Ноември 2009 г.

Днес, 3 ноември 2009 г. по предложение на Софийската градска прокуратура главният прокурор на Република България Борис Велчев внесе в 41-то Народно събрание предложение за снемане на депутатския имунитет на народния представител С. С. , който да бъде разследван за ...

Днес, 3 ноември 2009 г. по предложение на Софийската градска прокуратура главният прокурор на Република България Борис Велчев внесе в 41-то Народно събрание предложение за снемане на депутатския имунитет на народния представител С. Д. С. , който да бъде разследван за това, че е загубил документи и материали, съдържащи информация, представляваща държавна тайна – престъпление по чл. 358, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК  и за това че по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна, съдържаща се в справка относно „действията на лица и кръгове, указващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация” – престъпление по чл. 359, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Свалянето на имунитета е необходимо, за да може със средствата на закона да се изяснят обективно и в цялост обстоятелствата по наказателното производство.