Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт...

21 Май 2010 г.

Днес, 21 май 2010 г., Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу Т. Д. - изпълнителен директор на „С. и.” ЕАД, в качеството му на длъжностно лице за това, че:

1. умишлено не е положил достатъчно грижи ...

Днес, 21 май 2010 г., Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу Т. Д. - изпълнителен директор на „Софийски имоти” ЕАД, в качеството му на длъжностно лице за това, че:

1. умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението на повереното му имущество при извършване на апортна вноска, представляваща недвижим имот, с която е увеличен капитала на търговско дружество „О.” АД в нарушение на Решение на Столичен Общински съвет в частта му, относно пазарната цена на имота, като от това са последвали значителни щети за „С. и.” ЕАД в особено големи размери и случаят е особено тежък. Престъпление по чл. 219 ал. 4 вр. с ал.3 вр. ал. 1 НК

2. Съзнателно е сключил неизгодна сделка със „С. Ф. А. „ ЕООД с предмет - замяна на недвижим имот, собственост на „С. и.” ЕАД срещу два броя лек автомобил марка „Пежо, собственост на със „С. Ф. А. „ ЕООД и от това е произлязла значителна вреда за представляваното от обвиняемия дружество - в размер на 140 608 лева, като случаят е особено тежък. – престъпление по чл.220 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Повдигнати са обвинения и на членовете на Съвета на директорите на „С. и.” ЕАД, за осъществен състав на умишлена безстопанственост – затова, че умишлено не са упражнили достатъчно контрол по отношение действията на изпълнителния директор Т. Д., както следва: С. С., в качеството му на Председател на Съвета на директорите на „С. и.” ЕАД е обвинен за три престъпления по чл. 219, ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. чл. 20, ал.2 вр. ал.1 НК и Е. Б., Р. П., Д. В. и Р. С. в качеството им на членове на Съвета на директорите са обвинени за три престъпления по чл. 219, ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. чл. 20, ал.2 вр. ал.1 НК.