СГП предаде на съд мъж за извършен грабеж с насилие над жена

13 Юни 2016 г.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу И. С. за грабеж, придружен с насилие, над жена в столицата – престъпление по чл. 199 ал. 1, т. 4, вр. Чл. 198, ал. 1, вр. Чл. 29 ал. 1 б. „а“ и б. „б“ от НК.

На 09.11.2015 г. потърпевшата изтеглила сумата от 200 лв. от банкомат, като 20 лв. от нея прибрала в портмонето си, а останалите 180 лв. държала в дясната си ръка. Около 9.00 ч. на същата дата, в ж. к. „Дружба“, обвиняемият И. С се приближил до жената от дясната й страна, изравнил се с нея и започнал да й говори нещо. След това той я ударил силно с ръка, вследствие на което тя изпуснала парите на земята. Потърпевшата се навела да ги вземе, но И. С я изпреварил, взел банкнотите и побягнал в посока пазара на кв. „Дружба“. Жената го подгонила, но впоследствие се отказала, тъй като той се скрил от погледа й. Впоследствие сигнализирала на полицията, като дала описанието на И. С , който бил задържан.

Настоящето деяние И. С е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан ефективно от Софийския районен съд за кражби.

В момента обвиняемият се намира в следствения арест.

Предстои насрочване на делото в СГС.