СГП предаде на съд рецидивист за разпространение на наркотични вещества

31 Май 2016 г.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу М. М. за разпространение на наркотични вещества – хероин, марихуана и амфетамини (престъпление по чл. 354 а, ал. 2, т. 4 вр. ал.1 пр.4, алт. 1 изр. 1 и алт. 2 пр. 1, вр. чл. 29 ал. 1, б. а вр. чл. 26 ал. 1 от НК).

Начинът на действие на обвиняемия бил следният:                

Лицата, желаещи да си закупят наркотици,му позвънявали на мобилния телефон, за да го предупредят, че отиват при него. След това той слизал в общия коридор на мазетата в блока, където живеел и от тайник зад тухла в стената, в който съхранявал наркотичните вещества, отмервал нужното количество с електронна везна и ги опаковал в пликчета. След това излизал пред входа и предавал стоката на клиентите си. Така и направил на 24.03.2015 г., когато двама души отишли да вземат от него хероин.

По това време до кооперацията обаче били полицейски служители от 03 РУ-СДВР, които участвали в специализирана полицейска операция по повод получен сигнал, че обвиняемият М. М разпространява наркотични вещества от блока, където живее.  Единият от купувачите, отишъл да вземе наркотика от М. М, слязъл от автомобила, докато приятелят му го чакал вътре. Бързо, той грабнал пакетчето и влязъл в автомобила и потеглили. В този момент обаче били спрени от полицаите и задържани. Впоследствие от тях били иззети и наркотични вещества.

Малко по-късно и М. М бил арестуван в мазето, където съхранявал наркотиците. Те били хероин, разпределен в различни дози, както и коноп в различни грамажи.

М. М е осъждан през 2012 г.за разпространение на наркотични вещества, като му е наложено наказание в размер на 1.9 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване наложеното му наказание и глоба от 5 000 лв.   

В момента обв. М. М е задържан в следствения арест.