СГП предаде на съд рецидивист за грабеж на жена

27 Май 2016 г.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу С. Данчев за извършен грабеж на жена в условията на опасен рецидив (престъпление по чл. 199, ал. 1, т.4, вр. чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” от НК).

В столичния квартал „Надежда” 2 на 19.09.2015 г. пострадалата вървяла по една от улиците, когато случайно срещнала Данчев. Разминали се, но той не продължил в своята посока, а тръгнал след жената. Застигнал я и в близост до сграда на детска градина, я блъснал силно с ръце, като се надвесил над нея и я притиснал към земята. С дясната си ръка хванал златният й синджир, който бил на шията й. Скъсал го и побягнал с него.

По време на грабежа, жената викала силно. Чул я живеещ наблизо мъж,  който успял да види лицето на Данчев и по-късно по време на разследването го разпознал.

Пострадалата подала жалба за случилото се в полицейското управление, като дала точно описание на нападателя си. След това той бил задържан, но златният ланец на стойност 350 лв., не бил намерен.

Данчев вече е осъждан няколко пъти  за грабежи. В момента е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” в Централния затвор в София.

Предстои насрочване на делото в СГС.