СГП предаде на съд мъж за наркоразпространение

26 Май 2016 г.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу А. А. за държане с цел разпространение на наркотични вещества – амфетамини, в столицата (престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр.4, алт.1, вр.26, ал.1 от НК).

През декември 2015 г. в 06 РУ-СДВР е била получена информация, че от жилище в кв. „Овча купел”  се разпространяват наркотични вещества. Полицаи започнали наблюдение на адреса, като на 16.12.2015 г. около 19.00 ч. там пристигнали двама мъже, като единият влязъл в жилището, а другият останал навън. В момента, в който мъжът излязъл от адреса, двамата били задържани. Единият от мъжете разказал на полицаите, че е отишъл в жилището, за да си купи таблетки „екстази”. Последвала проверка и претърсване на квартирата, в която живеел А. А. . Намерени и иззети са били 20 бр. таблетки амфетамин.

От назначената и приложена по делото психиатрична експертиза е видно, че при обвиняемия липсва синдром на зависимост към наркотични вещества.  

А. А. е осъждан за държане на акцизни стоки без бандерол, като настоящото деяние е извършил в рамките на изпитателния срок на предишната му присъда.

Предстои насрочване на делото в СГС.