На 31 август 2009 г. в Софийската градска прокуратура ...

4 Септември 2009 г.

На 31 август 2009 г. в Софийската градска прокуратура (СГП) бяха получени три сигнала от министъра на отбраната Николай Младенов, изпратени до главния прокурор Борис Велчев. На 1 септември 2009 г. прокурори от СГП образуваха досъдебни производства по два от ...

На 31 август 2009 г. в Софийската градска прокуратура (СГП) бяха получени три сигнала от министъра на отбраната Николай Младенов, изпратени до главния прокурор Борис Велчев. На 1 септември 2009 г. прокурори от СГП образуваха досъдебни производства по два от сигналите, както следва:

1. Относно договор от месец май т.г. за осигуряване на забавно-развлекателни програми в почивните бази на Министерството на отбраната (за периода 2009 – 2011 г.) на стойност над половин милион лв. без ДДС. Започнато е разследване за извършено престъпление по чл. 282 НК (за престъпление по служба);

2. Относно договор за доставка на производствена линия за метални конструкции от месец юни т. г. на стойност около 10 милиона лв. без ДДС. Започнато е разследване за извършено престъпление по чл. 219 НК (за умишлена безстопанственост).

За досъдебните производства е информиран министърът на отбраната. По отношение на третия сигнал, засягащ съвместната дейност на Министерство на отбраната (МО) и сдружение с нестопанска цел за експлоатация на имоти публична държавна собственост, е разпоредено извършване на проверка. Резултатите следва да бъдат получени в едномесечен срок.