Софийска градска прокуратура привлече две лица като обвиняеми и ги задържани до 72 часа след съвместна специализирана операция с органите на МВР срещу наркоразпространението

7 Октомври 2023 г.

          При специализирана полицейска операция, реализирана под наблюдението на Софийска градска прокуратура (СГП) от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) и Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) на 5 октомври в гр. София и с. Кокаляне, са иззети множество различни високорискови наркотични вещества.

          Образуваното при неотложност досъдебно производство е под надзор и ръководство на СГП, а разследването по него ще се провежда от 06 РУ-СДВР.

          В резултат на проведените действия с постановления на наблюдаващия прокурор на 6 октомври са привлечени като обвиняеми 24-годишния В. П. и 22-годиншия Е. А. На В. П. е повдигнато обвинение за разпространение на коноп (марихуана) и за държане с цел разпространение на над 30 кг. коноп (марихуана), както и на кокаин и MDMA, а Е. А. е обвинен за това, че е държал с цел разпространение коноп (марихуана).

          С постановление на СГП двамата са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

          Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

          Разследването по случая продължава.