Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин е внесено в Софийски градски съд (СГС) от Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е срещу Б. С., а жертвата на престъплението по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115 от НК е неговият познат В. В.

       Доказателствата от досъдебното производство сочат, че на 21.02.2022 г., около 19:30 ч. обвиняемият Б. С. отишъл на гости на своя познат В. В. в с. Чепинци. Двамата говорили и пили алкохол. Около 03:00 ч. на 22.02.2021 г. обвиняемият започнал да нанася множество удари със стъклена бутилка по главата, тялото и крайниците на физически по-слабия В. В., причинявайки му разкъсно контузни рани, кръвонасядания и охлузвания. Въпреки, че към този момент пострадалият вече бил лишен от реална възможност за самозащита, това не спряло Б. С., той взел нож и му нанесъл още множество удари по главата, тялото и крайниците. С тези свои действия, Б. С. причинил на В. В. прободно-порезна рана на шията с нараняване на трахеята и прободно порезно нараняване в корема.

       След това обвиняемият се прибрал в дома си. Поради множеството тежки наранявания и поради настъпилата кръвозагуба, В. В. не можел да напусне помещението, където се намирал, и останал да лежи там с часове. Към 08:20 ч. на 22.02.2021 г. успял да се обади на своя позната, която заедно с други хора посетили къщата на пострадалия и извикали полиция. Пострадалият бил хоспитализиран в болнично заведение, извършени били множество оперативни интервенции. Въпреки положените медицински усилия, на 12.03.2021 г. В. В. починал.

      Разследването по случая е проведено от 02 РУ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

       Предстои насрочване от СГС на разпоредително заседание по делото.