По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. С., обвинена за убийството на В. Д.:

          https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/60933-pod-rakovodstvoto-i-nadzora-na-sofiyska-gradska-prokuratura-se-vodi-razsledvane-

          И. С. беше привлечена като обвиняема за това, че за времето от 19:30 ч. на 19.10.2022 г. до 05:14 ч. на 20.10.2022 г. в гр. София умишлено е умъртвила В. Д чрез нанасяне на  множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта ѝ, като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3 и 4, вр. чл. 115 от НК.

          Съдът сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемата е извършила престъплението, за което е привлечена в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

          Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

          Разследването по случая продължава.