По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо Д. Л., обвинен за пътнотранспортното произшествие от 25.09.2022 г. на Околовръстен път: https://prb.bg/bg/news/60315-sgp-zadarzha-za-srok-do-72-chasa-obvinyaemiya-za-patnotransportno-proizshestvie%2C

https://prb.bg/sgp/bg/news/60359-sgp-zadarzha-za-srok-do-72-chasa-obvinyaemiya-za-patnotransportno-proizshestvie%2C

          Обвиняемият беше задържан от СГП за срок до 72 часа. Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за задържането му под стража.

          Съдът сподели доводите на прокурора, че по делото, са събрани множество доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, с което се изпълват предпоставките за задържане. Този извод се мотивира с множеството предходни нарушения на режима относно скоростта, наличието на алкохол и кокаин в кръвта на водача Д. Л, както и с установената към момента скорост от 195 км/ч, с която е управляван автомобилът, надвишаваща многократно ограничението от 80 км/ч.

          Мярката за неотклонение на обвиняемия не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

          Разследването по случая продължава.