8 Юни 2022 г.

Обвинение за наркотици за над 6 хил. лв. е внесено в съда

Сподели

          Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за това, че при условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), обвиняемият Х. Б. е държал с цел разпространение различни видове високорискови наркотични вещества на обща стойност над 6000 лв. - престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

          Според събраните в хода на разследването доказателства обвиняемият се занимавал с разпространение на наркотици, които предоставял на различни лица на територията на гр. София.

          На 04.12.2020 г. полицейски служители спрели за проверка обвиняемия в столичния квартал „Люлин“ и установили, че той носи в себе си 156 броя таблетки MDMA (екстази).

          На 27.05.2021 г. късно вечерта служители на реда отново извършили проверка на обвиняемия и установили, че той носи в себе си коноп (марихуана).

          На 28.05.2021 г. около 02:00 часа дежурна огледна група при 09 РУ-СДВР извършила претърсване в жилището, обитавано от обвиняемия, при което в пощенската кутия били открити и иззети 28 броя пликчета с кокаин.

          Общата стойност на всички високорискови наркотични вещества възлиза на 6033.48 лв.    

          Разследването по делото е проведено от 09 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП.

          Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.