Софийска градска прокуратура привлече 2 лица като обвиняеми във връзка с разпространение на близо 10,500 кг хероин и ги задържа за срок до 72 часа

23 Май 2022 г.

          Днес, 23.05.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 49-годишния Б. З. и 44-годишната Г. Х. във връзка с разпространение на близо 10,500 кг. хероин.

          Наблюдаващият прокурор постанови двамата да бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

          Досъдебното производство е започнато на 22.05.2022 г. от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.   

          Б. З. и Г. Х. са били задържани при специализирана полицейска операция на ГДБОП. В условията на неотложност са извършени обиски и изземвания и претърсвания и изземвания на територията на гр. София и гр. Сандански.

          Съгласно доказателствата, събрани в началния етап на разследването, Б. З. е извършил две продажби на по близо 100 гр. хероин, като третата, в която е участвала и Г. Х., е за близо 10,500 кг хероин на стойност 95 000 евро.

          Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

          Разследването по случая продължава.