19 Април 2022 г.

Присъда „Доживотен затвор без замяна“постанови Софийски градски съд за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин

Сподели

          Софийски градски съд (СГС) е постановил осъдителна присъда по внесен на 28.07.2020 г. от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт срещу М. А. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. с чл. 115 НК. На подсъдимия е наложено наказание „Доживотен затвор без замяна“.

          Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 26.11.2019 г. в гр. София, парк „Борисова градина“, в тревна площ, умишлено умъртвил О. С., като му нанесъл множество прободно-порезни и порезни наранявания с нож в областта основно на шията и гръдния кош, като деянието е било извършено с особена жестокост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, проява на изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

          Обвинителната теза е била възприета от съда за доказана, благодарение най-вече показанията на свидетел, чиито показания са ключови по отношение на авторството, в която насока са били и изготвените ДНК експертизи.  

          Подсъдимият М. А. е на 35 години, със завършен шести клас, неосъждан.

          Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.