31 Март 2022 г.

Софийска градска прокуратура ще призове министър-председателя на Република България Кирил Петков да се яви в качеството му на свидетел за провеждане на повторен разпит

Сподели

          Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя на Република България Кирил Петков да се яви и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков. Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. С оглед на това, проведеният разпит от 17.03.2022 г. няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както  и на други свидетели.

          Г-н Кирил Петков ще бъде призован  да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура  на 04.04.2022 г. – понеделник, като на свидетеля ще бъдат посочени още две резервни дати предвид неговата евентуална служебна ангажираност.

          СГП извършва активни действия по разследването и регулярно ще продължи да информира българското общество.  

https://prb.bg/sgp/bg/news/57143-pressaobshtenie

https://prb.bg/sgp/bg/news/57163-pressaobshtenie

https://prb.bg/sgp/bg/news/57210-sgp-vazlozhi-sluchaya-s-borisov%2C-goranov-i-arnaudova-na-sledovateli-v-so-sgp%2C-ko

https://prb.bg/sgp/bg/news/57290-sgp-poiska-izprashtaneto-na-molba-za-pravna-pomosht-za-razpit-kato-svidetel-na-v

https://prb.bg/sgp/bg/news/57355-sgp-razpita-kato-svideteli-boyko-borisov%2C-vladislav-goranov-i-sevdalina-arnaudov