24 Февруари 2022 г.

Палеж на сграда, при който са загинали две лица, се разследва под ръководство и надзор на Софийска градска прокуратура

Сподели

          На 23.02.2022 г. в Софийска градска прокуратура (СГП) е докладвано съобщение за образувано от органите на МВР в условията на неотложност досъдебно производство във връзка с палеж на сграда, причинил смъртта на две лица.

          Съобщението е докладвано на прокурор в СГП и под негово ръководство и надзор са предприети незабавни действия по разследване на палежа.

          Деянието е извършено на 22.02.2022 г., когато в ранните часове на деня е запалена сграда на ул. „Хан Аспарух“ в гр. София. В резултат по непредпазливост е причинена смъртта на две лица – Р. А., на 91 години и Н. Н., на 71 години.

          Разследването е започнато на 22.02.2022 г. със съставянето на протокол за оглед на местопроизшествие и се извършва от 04 РУ-СДВР.

          Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, приобщени са веществени доказателства, назначени са необходимите експертизи, извършени са и други действия по разследването. Провеждат се оперативноиздирвателни мероприятия.

          Работата по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.