Жена е обвинена и задържана за това, че е държала с цел разпространение наркотици в столицата

12 Ноември 2021 г.

          На 11.11.2021 г. с постановление на дежурен прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) е задържана за срок до 72 часа 31-годишната Р.В.

          Повдигнатото спрямо нея обвинение е за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

          Според събраните по делото доказателства на 10.11.2021 г. в гр. София, ж.к. „Красна поляна“ Р.В., без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), е държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп с общо тегло 585,88 грама и обща стойност 3 515,28 лева.

          Разследването се извършва в 03 РУ-СДВР. Разпитани са свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, както и други действия за събиране и проверка на доказателства. Установено е, че в опит да прикрие престъплението, Р.В. е изхвърлила почти цялото количество коноп през прозореца, за да не бъде открито в апартамента ѝ от полицията.  

          Р.В. е била задържана на място от служители на 03 РУ-СДВР.

          Доказателствените материали са били достатъчни, за да се изгради обосновано предположение, че Р.В. е извършила престъплението, както и че е налице висока степен на обществена опасност на деянието и дееца, обуславящи необходимостта от задържането ѝ.

          Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

          Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемата.