Наложена ефективна присъда на подсъдим за разпространение на хероин в столицата

13 Януари 2021 г.

        С одобрено от съда споразумение е приключило наказателното производство срещу Л.Д., привлечен в качеството на обвиняем от Софийска градска прокуратура за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал.2 т. 4 във вр. с чл. 29 ал. 1 б. „а„  и  б. „б“ от НК.

        Подсъдимият , на 50 годишна възраст , се е признал за виновен за това, че на 04.08.2020 г., на ул. „Индже войвода“ № 33  в гр. София, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества - 127 отделни  полиетиленови  сгъвки хероин  с  общо  тегло на  наркотичното  вещество - 7,97 грама. Деянието е било  извършено  в условията  на  опасен  рецидив , след  като Л.Д. е изтърпял две  отделни присъди преди това -  от  две  години и шест  месеца  ефективно при строг  режим и от три месеца ефективно  при строг  режим за държане на наркотични  вещества.

         С определение Софийски градски съд е наложил  наказание от три години и шест месеца „лишаване от свобода“ ефективно при първоначален строг  режим , което има последиците на влязла в сила присъда.