13 Декември 2020 г.

Криминално проявен мъж е задържан за грабеж на възрастна жена в столицата

Сподели

       Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем М.М. за извършен от него грабеж в условията на опасен рецидив над възрастна жена. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, т.4 вр. чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал.1 б. а от НК.

       Досъдебното производство по случая е започнало, след като е бил подаден сигнал в 03 РУ в София за грабеж в района на ул. „Братя Миладинови“  и ул. „Цар Симеон“.     В хода на разследването е било изяснено, че около 19,15 часа на 04.12.2020 г. шестдесет и една годишната Д.Т. е била нападната от непознато лице от мъжки пол, което със сила й отнело дамската чанта със съдържащите се в нея мобилен телефон, ваучери за пазаруване на стойност  осемдесет лева, диоптрични очила, ключове и сумата от петнадесет лева.

        След  проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на извършителя на деянието - двадесет и четиригодишният  М.М., родом от град  Сандански. Обвиняемият е криминално проявен, осъждан за множество кражби като непълнолетен. Преди година и половина е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ ефективно за последното извършено от него престъпление.

       С постановление на наблюдаващия прокурор М.М. е задържан за срок до 72 часа.  На 12.12.2020 година  Софийска градска прокуратура е внесла  в съда  искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, като с определение от 13.12.2020 г. на СГС по отношение на  М.М. е била взета най – тежката мярка за неотклонение.

      Разследването по случая продължава.