24 Ноември 2020 г.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване на инцидент на строителен обект в столицата с един загинал и трима пострадали работници

Сподели

         Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят действия по разследването във връзка с инцидент на строителен обект със загинал работник в района на пазара „Димитър Петков“ в столицата.

         Около 13:30 ч. днес, 24.11.2020 г., след постъпил сигнал, на място пристигнал следовател от Следствения отдел към Софийска градска прокуратура и полицаи от СДВР. В условията на неотложност разследването е започнало с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели.

         Към настоящия момент е установено, че по време на работа на строителен обект е загинал Р. С. (на 44 години). Другите трима работници – С. С. (на 36 години), Ю.П. (на 53 години) и И. И. (на 45 години), са получили различни по тежест телесни увреждания – черепно-мозъчни травми с опасност за живота, фрактура на крайник. Пострадалите са транспортирани в различни лечебни заведения в гр. София.

         Образуваното досъдебно производство е по чл. 123, ал. 1 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или правно регламентирана дейност.

         Установено е търговското дружество, изпълнител на строителния обект. Предстои да бъде издирен неговият управител и технически ръководител.