Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Г. за причинени две средни телесни повреди, закани с убийство и за принуда към 18-годишно момиче

15 Декември 2023 г.

Днес, 15 декември 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора внесе  в Районен съд-Стара Загора обвинителен акт спрямо Г.Г. ,на 26 г. Той е предаден на съд по три обвинения. Първото е за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Д.М. двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. Престъплението е квалифицирано по чл.131, ал.1 т.5 и т.9 вр.чл.129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Второто обвинение е за това, че на 26.06.2023 г. в апартамент в гр. Стара Загора Г.Г. принудил Д.М. да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата й в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето – престъпление по чл.143 ал.1 от Наказателния кодекс.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г. в гр. Стара Загора и в гр. Казанлък в условията на продължавано престъпление Г.Г. на шест пъти се заканил с убийство на Д.М. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, ал.3 вр.с ал.1 вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Г.Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  

Във връзка с внесения обвинителен акт днес районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова и екип от наблюдаващи прокурори дадоха брифинг пред медиите в гр. Стара Загора.