Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж от добричко село за опит за изнасилване в условията на опасен рецидив

6 Февруари 2024 г.

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж, извършил опит за изнасилване на млада жена. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Обвиняемият е познат на правоохранителните органи. Той е многократно осъждан за различни престъпления и е извършил посегателството в условията на опасен рецидив.

Около 23:00 часа на 4 февруари 2024 година, обвиняемият счупил прозорец на частен дом и влязъл в жилището. В къщата живеела сама възрастна жена. Мъжът я нападнал, успял да я хване, запушил устата й и опитал да я събори. Пострадалата оказала съпротива и отблъснала нападателя си. Това го отказало и той бързо напуснал имота. Жената подала сигнал за случилото се и на място бил изпратен полицейски екип. По случая незабавно е започнато досъдебно производство под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич.

В резултат от бързите действия по разследването е установена самоличността на нападателя. Той е задържан в дома си. Предявено му е обвинение за престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5, вр. ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, буква „а“, вр. чл. 18, ал. 1 НК. Предстои днес в съда да бъде внесено искане за задържане на обвиняемия под стража.