Съдът уважи искането за задържане под стража на 24-годишен мъж, обвинен за това, че седнал зад волана след употреба на наркотици, използвал чужди регистрационни табели и оказал съпротива на органите на реда

3 Април 2024 г.

Беше уважено искането на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Добрич да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, спрямо 24-годишен мъж от варненско село, обвинен за това, че седнал зад волана на автомобила си след употреба на наркотични вещества, използвал регистрационни табели, издадени за друго МПС, оказал съпротива на полицейски служители при опит да бъде проверен и извършил хулигански действия при управление на МПС. Съдът определи Д.Р. да остане в ареста, като наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Добрич в срок от 3 дни.

Младият мъж беше задържан през нощта на 1 срещу 2 април 2024 година, след като не спрял с автомобила си за полицейска проверка след подадени светлинен и звуков сигнал от страна на полицейски екип.  Той продължил движението си и напуснал пределите на град Добрич, отправяйки се към близките села с много висока скорост. При опит рязко да навлезе в крайпътна територия поради движение с несъобразена скорост, той загубил контрол над автомобила си и самокатастрофирал.

При извършените от полицейските органи проверки е установено, че Д.Р. седнал зад волана на автомобила след като е употребил метамфетамин. Освен това регистрационните табели, поставени на превозното средство, били издадени за друго МПС.

Той е задържан веднага, а по-късно задържането му беше удължено за срок до 72 часа. Младият мъж е привлечен към наказателна отговорност за четири престъпления. Лекият автомобил, с който се придвижвал, е иззет от органите на реда и към момента вече е извън движение.