Районна прокуратура – Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже, обвинени за грабеж на сума пари от игрална зала в град Генерал Тошево

26 Април 2024 г.

Районна прокуратура – Добрич задържа за срок до 72 часа 38-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен в областния град, след употреба на сила. Наблюдаващият случая прокурор е внесъл в съда искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража,  спрямо К.Д.

В ранните часове на 22 април 2024 година обвиняемият, който имал финансови проблеми, се насочил към дома на възрастен мъж, за когото К.Д. имал информация, че разполага с пари. Мъжът се маскирал и проникнал необезпокояван в жилището, като мислел, че е празно. За негова изненада там срещнал собственика на апартамента. Между двамата възникнало спречкване, тъй като пострадалият мъж опитал да прогони с бухалка неканения гост. К.Д. обаче успял да изтръгне от ръцете му бухалка, която той държал, и го ударил в главата с нея. След което бързо претърсил една от стаите, където намерил чантичка и потрмоне, взел ги и избягал. Общата сума, която обвиняемият успял да ограби била 850 лева. С тях той захранил сметката си и проиграл отнетата сума в онлайн казино.

След като бил подаден сигнал за случилото се започнало незабавно разследване на случая. В хода на работата била установена съпричасността на К.Д. към извършеното престъпление. Той бил задържан и обвинен за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Пострадалият мъж бил настанен в болнично заведение с комоцио, без опасност за живота.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Добрич. Определението на съда се очаква да стане ясно в днешния ден.