Съдът уважи исканията за „задържане под стража“ и остави в ареста двама мъже, обвинени за грабеж на пари от игрална зала в град Генерал Тошево

31 Януари 2024 г.

Районният съд в Добрич уважи исканията на Районната прокуратура в града и определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата мъже, обвинени за извършването на грабеж в съучастие от игрална зала в град Генерал Тошево. Те остават в ареста след като бяха задържани за срок до 72 часа с оглед участието им в съдебното заседание. 37-годишният В.И. и 22-годишният К.М. са добре известни на органите на реда и са осъждани за различни престъпления, сред които кражби и грабежи.

Престъплението, за което са обвинени двамата мъже, е извършено в малките часове на 29 януари 2024 г., когато те нахлули в игрална зала в град Генерал Тошево. По-възрастният произвел изстрел с газов пистолет във въздуха, след което двамата сломили съпротивата на крупието, което било на работа в момента. Жената била повалена на земята и завързана.

В.И. и К.М. успели противозаконно да отнемат оборотни пари в размер на около 5000 лева, преносим компютър, мобилен телефон, както и метален сейф, в който според наличната до момента информация имало 25 000 лева. След което напуснали местопрестъплението и укрили вещите.

Двамата са задържани на 30 януари и са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 198, ал. 4, във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Противозаконно отнетата каса е намерена.

Определените мерки за процесуална принуда могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд - Добрич.