По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът взе мярка „задържане под стража“ спрямо двама рецидивисти за кражби

21 Декември 2015 г.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 18 декември 2015 г. съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 34-годишния Стойчо С., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по бързо производство за отнемане на чужди движими вещи без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 18 декември 2015 г. съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 34-годишния Стойчо С., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по бързо производство за отнемане на чужди движими вещи без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс. Установено е, че на 17 декември 2015 г. в гр. Стара Загора  той е отнел две дамски чанти и намиращите се в тях лични вещи и пари. Стойчо С. е извършил кражбата, след като на 10 септември 2015 г. е бил освободен от затвора, след изтърпяване на предходно осъждане. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стойчо С. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Стойчо С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 18 декември 2015 г. съдът взе и постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 27-годишния Марин С., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 декември 2015 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – велосипед на стойност 200 лева, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 и във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Марин С.. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.