Окръжна прокуратура – Стара Загора предаде на съд обвиняем за побой, закана с убийство и отвличане на жена, с която живеел на семейни начала

11 Август 2023 г.

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо Р.Р., на 40 г. Той е предаден на съд за това, че на 27.03.2022 г. в гр. Стара Загора, в землището на с. Арнаутито, общ. Стара Загора, и в с. Самуилово, общ. Стара Загора, причинил на 31–годишната Д.К. средна телесна повреда, което е довело до трайно затрудняване на движенията на десния крак за срок от около 40 дни – престъпление чл.129, ал.1 вр. с ал.2 от  Наказателния кодекс.

Той е предаден на съд и за това, че на 27.03.2022 г. се заканил с убийство на пострадалата жена и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Р.Р. е обвинен и за това, че на 27.03.2022 г. в гр. Стара Загора отвлякъл Д.К.  - престъпление по чл.142, ал.1 от Наказателния кодекс.

Р.Р. и пострадалата жена живеели на семейни начала, имали две деца. На 27 март 2023 г. тя посетила дискотека в гр. Стара Загора, където по-късно пристигнал и Р.Р. Жената си тръгнала. Отбила се през казино в града, за да види своя приятелка, която работела там. Дошъл и Р.Р. Като го забелязала, пострадалата излязла от помещението и към 5 часа сутринта си тръгнала към жилището си с такси. Там я причакал Р.Р., който започнал да й нанася удари с крака и ръце по цялото тяло, след което насилствено я качил в автомобила си. Продължил да я бие и в колата по посока към с. Самуилово. В землището на с. Арнаутито спрял. Извадил жената от автомобила и й нанесъл отново побой. След това отишли в с. Самуилово, където той затворил пострадалата в пункт за мляко в местната кравеферма. Там й се заканил с убийство. През цялото време жената викала за помощ и го молела да я върне в дома й в гр. Стара Загора. Р.Р. сторил това, когато тя обещала, че няма да го издаде за извършените от него действия.

Пострадалата се прибрала в жилището си, свързала се със свои познати, които я откарали в болница. Там е било установено, че от побоя е получила счупване на десния крак и други рани по тялото.

По делото са извършени разпити на свидетели, назначени и изготвени са заключенията на множество експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Делото е внесено с обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Стара Загора в Окръжен съд – Стара Загора и предстои неговото насрочване от съда в разпоредително заседание.