Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, причинено от пиян шофьор, при което е загинало дете

30 Януари 2023 г.

Окръжна прокуратурa–Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал на 28.01.2023 г., около 23.20 ч., в землището на с. Хрищени, обл. Стара Загора.  Според първоначалната информация лек автомобил, марка „Волво“, управляван от 42- годишния И.И., по неизяснени причини, на прав участък от пътя, е напуснал пътното платно, преминал през банкета, след което се е ударил в бетонна ограда и се е преобърнал.

В резултат на удара на място е починала 7-годишната дъщеря на водача. Тежко пострадало е и другото дете на водача– 9-годишно момче. Детето е с множество травми. Шофьорът на автомобила, който също е пострадал, и детето са настанени в болница. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е положителна – 1,47 промила, установена с техническо средство. Взета му е кръв за изследване с оглед употреба на упойващи вещества.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Предстоят изготвянето на множество експертизи и разпити на свидетели.

Подробности по случая бяха изнесени днес на брифинг на Окръжна прокуратура–Стара Загора, в който участваше Дичо Атанасов, окръжен прокурор.