По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми за държане на кокаин с цел разпространение

4 Май 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Т., на 39 г., и Е.Д., на 40 г., привлечени като обвиняеми за това, че без надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение високорисковото наркотично вещество – кокаин – престъпление по чл. 354а ал. 1 вр. чл. 20, ал.2 от Наказателния кодекс. Спрямо третия обвиняем Д.А., на 30 г., е взета мярка за неотклонение „домашен арест“.    

Установено е, че на 29. 04. 2022г. в с. Ракитница, обл. Стара Загора, тримата обвиняеми пътували в два леки автомобила, които били спрени за проверка от полицейски служители. След извършено претърсване в една от колите е било открито наркотично вещество с тегло 500 грама, което при тестване е реагирало на кокаин. И.Т., Е.Д. и Д.А. са били задържани.

Престъплението, за което са привлечени като обвиняеми тримата мъже, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000лв.

Определението на Окръжен съд–Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Пловдив.