Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за катастрофа, при която по непредпазливост е причинена смъртта на мъж и дете и още четирима са ранени край с. Зетьово, общ. Чирпан

2 Април 2022 г.

Окръжна прокуратура–Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица - 63-годишен мъж и 13-годишно момиче, и телесни повреди на 80-годишна жена, 19-годишен младеж, 15-годишно момче и 20-годишен мъж в резултат на настъпило пътнотранспортно произшествие – престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс.

На 1 април 2022 г., около 15,55 часа, група от седем младежи от гр. Чирпан, се движели по пътя между гр. Чирпан и с. Зетьово, обл. Стара Загора. В това време в посока към с. Зетьово е пътувал лек автомобил „Ауди А4", управляван от 20-годишния В. Т. Той застигнал групата пешеходци, част от които вървели по пътното платно, направил опит да ги заобиколи, при което навлязъл частично в насрещната лента и ударил движещия се срещу него лек автомобил марка „Форд Фокус" , управляван от Г.Д, на 63 г.

В резултат на сблъсъка водачът на втората кола Г.Д. е починал на място, а пътуващата с него 80-годишна жена е получила множество травматични увреждания. Тя е била настанена в болница. При удара лекият автомобил, управляван от В.Т., се е завъртял и блъснал няколко от пешеходците, в резултат на което 13-годишно момиче е починала на място. В болница е бил настанен 19-годишен мъж, който е получил множество травматични увреждания. В лечебно заведение е бил откаран и още един от младежите, на 15 г., който след преглед е освободен.

На В.Т. са били направени тестове за алкохол и наркотици с техническо средство, които са отрицателни. При пътното произшествие той също е бил ранен – с прорезна рана на коляното. В.Т. е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Извършват се активни действия по разследването под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора.