16 Декември 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за умишлено убийство

Сподели

Днес, 16 декември 2020 г., по искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.К., на 57 г.,  привлечен като обвиняем за това, че в периода от 2.12.2020 г. до 13.12.2020 г., в гр. Стара Загора, умишлено е умъртвил А.Х., на  42 г., - престъпление по чл. 115  от Наказателния кодекс. 

На 14.12.2020 г., в 00:18 ч.,  във 2 РУ на МВР - Стара Загора е получено съобщение за това, че в гр. Стара Загора, в кв. „Трите чучура“, до бл.26,  в контейнер за отпадъци е открит найлонов чувал с човешки крайници. От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че в него се намират ляв и десен горен човешки крайник (мишници и предмишници), без китки. След активни оперативно - издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора, в рамките на 12 часа, е установена самоличността на пострадалия – 42-годишния А.Х. и са били събрани доказателства за повдигане на обвинение за умишлено убийство спрямо Б.К.

Днес съдебното заседание бе проведено чрез скайп-връзка с ареста към Затвора – Стара Загора.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност и че съществува и реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Налице е и висока степен на обществена опасност на конкретното деяние.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.