По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишен мъж за грабеж на мобилен телефон и лични вещи

11 Август 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., на 34 г., привлечен като обвиняем за това, че на 29.07 2020 г., в гр. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи - портмоне с лична карта, мобилен телефон „Айфон" и връзка с ключове от владението на другиго – 26 - годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.199 ал.1 т.4 вр. чл.198 ал.1, вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 29 юли 2020 г., в гр. Стара Загора, около 3,40 ч., обвиняемият бил седнал на пейка заедно с пострадалия. Двамата пиели кафе и разговаряли.  Малко по-късно М.М. станал и без причина ударил с юмрук по лицето пострадалия, който паднал на земята. М.М. започнал да го рита, след което отнел мобилния му телефон, портмоне с лична карта и връзка ключове. Бил е подаден сигнал в полицията, след което обвиняемият е задържан.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Пловдив.