Ред за издаване на удостоверения за неприключени наказателни производства през срока на обявеното извънредно положение в държавата.

8 Април 2020 г.

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е 

Относно: Ред за издаване на удостоверения за неприключени наказателни производства през срока на обявеното извънредно положение в държавата.

Окръжна прокуратура-Стара Загора уведомява гражданите и организациите, че със Заповед № ОП-62/06.04.2020г. на адм. ръководител е създаден следния ред за издаване на удостоверения за неприключени наказателни производства само за срока на обявеното извънредно положение в държавата :

1. Удостоверения с основание „за работа в стратегически обект“ няма да бъдат издавани.

           * Съвместно от прокуратурата и Териториална дирекция „Национална сигурност“-Стара Загара е осигурено при издаване/подновяване на разрешително за работа в стратегически обекти, за срока на извънредното положение да не се изисква документ за липса на водени срещу лицето досъдебни или съдебни производства за престъпления от общ характер. Ръководителите на стратегическите обекти в областта са уведомени за това временно облекчение и от тяхна страна няма да се изисква такова удостоверение, като приложение към въпросника попълван от лицата за издаване/подновяване на разрешително за работа в стратегически обекти.

2. Приемането на заявления и предоставянето на издадени удостоверения с друго основание (без такива „за работа в стратегически обект“) ще се извършва всеки работен ден само от 10:00 до 12:00 часа в приемната за граждани на партерния етаж на ул.“Св.Княз Борис I“ № 77, на специално защитено със стъклен параван работно място на районната прокуратура при спазване на следните мерки:

  • В помещението се допуска присъствие само на 1 лице, освен служителя на прокуратурата ;
  • При влизане в помещението е строго препоръчително лицата да носят защитна маска и ръкавици ;
  • Незабавно след влизане в помещението лицата следва да почистят ръцете си с поставен в помещението дезинфектант за ръце ;
  • В помещението следва да влизат само лица с предварително попълнено заявление съобразно примерните попълнените такива поставени тук ;
  • Заплащането на такса за издаване на удостоверение от прокуратурата може да се извърши на място чрез ПОС-терминал при спазване на описаните защитни мерки;