Главният прокурор Иван Гешев в Чирпан: Прокуратурата знае какво очакват българските граждани – да им осигурим ред и спокойствие

17 Февруари 2020 г.

Главният прокурор Иван Гешев обсъди предприетите от прокуратурата и органите на МВР мерки по противодействиe на битовата престъпност с кметовете на град Чирпан Ивайло Крачолов и на с. Зетьово Иван Ганев. Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха днес, 17.02.2020 г., общината, във връзка с провеждащата се в региона операция по проверка на лица с две и повече висящи дела. Пред тях кметовете подчертаха, че изграденото видеонаблюдение действа превантивно срещу извършването на криминални престъпления.

Иван Гешев посети сградата на Районната прокуратура в Чирпан. Главният прокурор отдаде почит пред войнишкия паметник в с. Зетьово, изграден в памет на 77 жители от селото, дали живота си за свободата на България.

В отговор на журналистически въпроси в гр. Чирпан, главният прокурор Иван Гешев призова представители на други държавни институции, политици и на бизнеса, да се въздържат от съвети какви да са приоритетите на Прокуратурата на Република България. „Няма да допуснем да бъде замесвани в дребни политически игрички или бизнес игрички. Много добре знаем какво трябва да свършим и това, което трябва да свършим, го очакват българските граждани - да им осигурим ред и спокойствие и вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат нещо, за което са ги избирали българските граждани. Знаем, че срещу нас се обединяват бизнеси, бизнесмени, политици или откровени крадци, но сме твърдо убедени и имаме намерение да дадем на българските граждани това, което очакват. Ред е и на политиците да им дадат това, което очакват и това за което са ги избрали", призова Иван Гешев.

Текст към снимките:

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов разговаряха с кмета на гр. Чирпан Ивайло Крачолов

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов се срещнаха с кмeта на с. Зетьово Иван Ганев

Главният прокурор пред войнишкия паметник в с. Зетьово.

Иван Гешев разговаря с жители на Чирпан.

Видео