На 10.04.2008г, ОП-Ст.Загора е разпоредила Н.Ц.Н. от град Стара Загора да бъде задържан по реда на чл.64 от НПК по досъдебно наказателно производство № 487/08 по описа на РПУ-Ст.Загора ...

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИТЕ,

На 10.04.2008г, ОП-Ст.Загора е разпоредила Н.Ц.Н. от град Стара Загора да бъде задържан по реда на чл.64 от НПК по досъдебно наказателно производство № 487/08 по описа на РПУ-Ст.Загора. Наказателното производство е водено за престъпление по чл.304Б ал.1 от НК .

Поводът за задържането на Н.Ц.Н. по това наказателно производство е ,че на 10.04.2008г същият е получил от В. Д. и лишения от свобода Ж. Д., 1000 лева като дар, който не му се следва за да упражни влияние върху длъжностно лице - инспектор по социална дейност и възпитателна работа при Затвора - гр.Стара Загора, в която е разпределен лишения от свобода Ж.Д. при вземане на решение същия. да бъде включен в изготвяния списък по чл.64 от ППЗИН с предложение за настаняване в затворническо общежитие от преходен тип, при разглеждане положението на този лишен от свобода на заседание на Комисията по чл.17 от ЗИН, което заседание е следвало да бъде проведено през м.април .2008г. в затвора Стара Загора.

Спрямо задържания Н.Ц.Н. предстои да се внесе искане в ОС-Ст.Загора за вземане на постоянна МН задържане под стража.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура гр.Стара Загора и същото ще бъде взето на специален отчет.


Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА