Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема и задържа 41-годишна жена за извършен палеж в апартамент в гр. Стара Загора

5 Юни 2024 г.

Днес, 5 юни 2024 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняема В.Д., на 41 г., за това, че на 04.06.2024 г. в гр. Стара Загора запалила сграда на значителна стойност – апартамент, като пожарът е представлявал опасност за живота на 38-годишен мъж и жена, на 31 г., които се намирали в жилището, и е имало опасност да се разпростре върху други имоти - престъпление по чл.330 ал. 2 т.1 и 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че пожарът е възникнал след като В.Д. заляла със запалителна течност входната врата на жилището. В него се намирали две лица – мъж на 38 г., и жена на 31 г. Огънят е обхванал вътрешността на апартамента, като почти напълно са изгорели мебелите, техника, врати и други вещи. При пожара е пострадала 31-годишната жена, която е с обгаряния по крайниците.

Обвиняемата В.Д. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Действията по разследването продължават.