Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49-годишен мъж, прострелял двама мъже в Стара Загора с незаконно притежавано огнестрелно оръжие

21 Септември 2023 г.

Окръжна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем С.Ж., на 49 години, за това, че на 19.09.2023г. в гр. Стара Загора с огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви П.Р., на 45години, като вследствие на деянието, макар и да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици за това престъпление – престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 във вр. с чл.115, ал.1 вр. с чл.18, ал.1 от НК.

С.Ж. е привлечен като обвиняем и за това, че на 19.09.2023г. по същото време и място е придобил и държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение - престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

С.Ж. е привлечен като обвиняем и за това, че на 21.09.2023г. по същото време и място противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски орган, да изпълни задълженията си - престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Извършени са действия по разследването: оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински и балистични експертизи.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора спрямо С.Ж. е взето предварително задържане за срок от 72 часа с оглед осигуряването му пред Окръжен съд-Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.